Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gibannyica (szerb rétes) recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:

• fél kg réteslap
• fél kg túró
• 2 dl tejföl
• 1 dl olaj
• 6 tojás
• 1,5 kávéskanál só
• 1 kávéskanál cukor
• 1 kanál olaj a tészta tetejére és aljára

Elkészítés:
A réteslapbol ketőt félreteszünk, a többit összetépkedjük. A tojássokat kettéválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a túróval, a tejfellel, az 2 dl olajjal, sóval, cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A túrós masszához adjuk a széttépkedet réteslapot, és óvatosan belekeverjük a habot. Az egyik réteslapott letesszük a tepsi aljára, belesimitjuk a masszát, majd befedjük a másik réteslappal. Megkennyük olajjal, megszurkáljuk tűvel, és 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig sütjük, majd megerősítjuk 175 fokra, és így sütjük 10 percig. Kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk.

Megjegyzés:
A tépkedés egy kicsit soká tart, de ez az étel sajátossága. Előételnek kitűnő.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelt ostoros rétes » Rakott rétes2 » Szórt cukkíni rétes » Rétes másképp
» Málnás rétes » Csokis rétes » Tiroli szőlős rétes » Csokis-túrós rakott rétes
» Rétes másképpen » Görög spenótos rétes WW » Cseresznyés rétes » Gyümölcsös fűszerbor
» Szerb gyuvecs máskeppen » Diós-körtés rétes » Tejfölös rétes » Lusta asszony rétese


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.