Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gibannyica (szerb rétes) recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:

• fél kg réteslap
• fél kg túró
• 2 dl tejföl
• 1 dl olaj
• 6 tojás
• 1,5 kávéskanál só
• 1 kávéskanál cukor
• 1 kanál olaj a tészta tetejére és aljára

Elkészítés:
A réteslapbol ketőt félreteszünk, a többit összetépkedjük. A tojássokat kettéválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a túróval, a tejfellel, az 2 dl olajjal, sóval, cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A túrós masszához adjuk a széttépkedet réteslapot, és óvatosan belekeverjük a habot. Az egyik réteslapott letesszük a tepsi aljára, belesimitjuk a masszát, majd befedjük a másik réteslappal. Megkennyük olajjal, megszurkáljuk tűvel, és 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig sütjük, majd megerősítjuk 175 fokra, és így sütjük 10 percig. Kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk.

Megjegyzés:
A tépkedés egy kicsit soká tart, de ez az étel sajátossága. Előételnek kitűnő.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rétesjellegű almás rúd » Rétestészta egyszerűen » Hamis rétes túróval » Eperkrém rétestésztában
» Olasz rétes » Kelt ostoros rétes » Császárrétes » Sajtos-virslis kígyórétes
» Diós-körtés rétes » Nutellás rétes rudacskák » Rizses rétes » Szerb burgonya
» Rétes flódni » Házi rétes » Tiroli almásrétes » Gyors leveles rétes


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.