Tutireceptek.hu fejléc

Szerb csorba recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 evőkanál olaj v. zsír
40 dkg sertéscomb ( v. pulykacomb)
2 fej vöröshagyma
3 szál zöldhagyma
2 sárgarépa
5 dkg rizs
só, bors, t.paprika
2 felvert tojás
1 dl tejföl
1 evőkanál ecet
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A felhevített olajban pörköljük meg jól a húskockákat, szórjunk rá 1 kiskanál törött paprikát majd engedjük föl 1,5 -2 l vízzel.Tegyük bele a felkockázott sárgarépát, hagymákat, sózzuk, borsozzuk. 45 perc múlva szórjuk bele a rizst. Ha megfőtt, csurgassuk bele a tojást, majd a tűzről levéve keverjük hozzá az ecetes tejfölt. A tetejét szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: mandila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkecsorba » Szerb gyuvecs máskeppen » Szerb sós pite » Csorba maskent
» Csorbaleves erdélyiesen » Csevap (Szerb specialitás) » Gyümölcsös fűszerbor » Görög csorba
» Csorba csirke » Gibannyica (szerb rétes) » Szerb királyok máktortája » Szerb gombás zakuszka
» Erdélyi csorbaleves » Szerb rakott rétes » Csorba kétféleképpen » Zöldbabos disznócsorba


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.