Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás, rakott tök recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök
- 40 dkg gomba
- 2 ek. vaj
- 1 cs.petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- 15 dkg reszelt sajt
- só,bors ízlés szerint
- citromlé

Elkészítés:
A tököt sóval, citromlével ízesített forrásban lévő vízbe tesszük, amikor majdnem puha szűrjük le, csepegtessük le. Daraboljuk fel a gombát, 1 evőkanálnyi vajon pároljuk meg, sóval, borssal fűszerezzük, petrezselyemmel szórjuk meg. Vajazzunk ki egy jénai tálat, majd rétegezzük bele a tököt, és a gombát. A tetejére öntsünk tojássárgájával elkevert tejfölt, szórjuk meg a reszelt sajttal. Vajdarabkákat tegyünk a tetejére, és előmelegített sütőben közepes hőfokon süssük kb. 30 percig.


A receptet beküldte: Ritus40


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás tengeri hal » Gombás-tejszínes szendvics » Sonkás-gombás tészta » Gombás keltorta
» Mákos rakott kifli » Túrós rakott burgonya » Karfiollal rakott burgonya » Spenótos rakott csirkemell
» Gombás libamáj puding » Vegyes gombasaláta télire » Hamis túrós rakott tészta » Rakott krumpli tejszínnel
» Virslis rakott kelbimbó » Rakott nokedli » Gombás nyárs » Tepsis gombás marhahús


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.