Tutireceptek.hu fejléc

Gombás, rakott tök recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök
- 40 dkg gomba
- 2 ek. vaj
- 1 cs.petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- 15 dkg reszelt sajt
- só,bors ízlés szerint
- citromlé

Elkészítés:
A tököt sóval, citromlével ízesített forrásban lévő vízbe tesszük, amikor majdnem puha szűrjük le, csepegtessük le. Daraboljuk fel a gombát, 1 evőkanálnyi vajon pároljuk meg, sóval, borssal fűszerezzük, petrezselyemmel szórjuk meg. Vajazzunk ki egy jénai tálat, majd rétegezzük bele a tököt, és a gombát. A tetejére öntsünk tojássárgájával elkevert tejfölt, szórjuk meg a reszelt sajttal. Vajdarabkákat tegyünk a tetejére, és előmelegített sütőben közepes hőfokon süssük kb. 30 percig.


A receptet beküldte: Ritus40


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Del-amerikai rakott rizs » Gombás csülök » Gombász-tészta » Spenótos-gombás tészta
» Gombás csomagok » Rakott kel egyszerűen » Rakott káposztás kocka » Fokhagymás rakott penne
» Gombás sertésnyelv » Belga rakott krumpli » Gombás-tejfölös hús » Rakott Pene
» Darált hússal rakott penne » Rakott diós metélt » Rakott tészta egyszerűen » Rakott sajtos kifli


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.