Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás, rakott tök recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök
- 40 dkg gomba
- 2 ek. vaj
- 1 cs.petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- 15 dkg reszelt sajt
- só,bors ízlés szerint
- citromlé

Elkészítés:
A tököt sóval, citromlével ízesített forrásban lévő vízbe tesszük, amikor majdnem puha szűrjük le, csepegtessük le. Daraboljuk fel a gombát, 1 evőkanálnyi vajon pároljuk meg, sóval, borssal fűszerezzük, petrezselyemmel szórjuk meg. Vajazzunk ki egy jénai tálat, majd rétegezzük bele a tököt, és a gombát. A tetejére öntsünk tojássárgájával elkevert tejfölt, szórjuk meg a reszelt sajttal. Vajdarabkákat tegyünk a tetejére, és előmelegített sütőben közepes hőfokon süssük kb. 30 percig.


A receptet beküldte: Ritus40


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyári rakottas » Sajttal rakott pulykamell » Rakott linzer » Rakott krumpli másként
» Rakott fasirt 2 » Rakott patiszon » Gombával rakott karalábé » Rakott gomba másképp
» Rakott krumpli 2 » Tengerész rakott krumpli » Gombás, tükörtojásos tarja » Őszi almás-gombás rizottó
» Rakott kumliiiiiiiii » Gombás - sajtos pulykamell » Zabpelyhes rakott kel » Rakott zöldborsó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.