Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Belga rakott krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
30 dkg sajt
10 dkg vaj


Elkészítés:
Vágd a nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikára, és fektess le egy réteg krumpli karikát egy kivajazott tűzálló tál aljára. Sózd meg a krumpli réteget, szórd meg apró vajdarabkákkal, majd nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel borítsd be. A sajtra megint rakj krumplit, hintsd meg pici sóval, vajdarabkákkal, ezután újra a sajt következik. Folytasd addig a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére mindenképpen sajt, a sajtra pedig vajdarabkák kerüljenek. A tálat szorosan fedd be alufóliával, és forró sütőben körübelül 50 percig süsd. Végül pedig az alufóliát levéve 10 percig pirítsd a sütőben. Tálald
valamilyen savanyúsággal.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós rakott brokkoli » Rakott tészta Ani módra » Bajor krumpli leves » Krumplifelfújt brokkolival
» Tejfölös krumpli főzelék » Tanyasi rakott csirke » Krumplilángos 2 » Krumplis palacsinta, 2p/db
» Húsvéti rakott csirkemell » Tepsis hagymás-újkrumpli » Habart krumpli leves » Hagyományos krumplistészta
» Rakott zöldbab » Gyors krumplis fánk » Rakott zöldség olasz módra » Krumplis pogácsa olajjal


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.