Tutireceptek.hu fejléc

Belga rakott krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
30 dkg sajt
10 dkg vaj


Elkészítés:
Vágd a nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikára, és fektess le egy réteg krumpli karikát egy kivajazott tűzálló tál aljára. Sózd meg a krumpli réteget, szórd meg apró vajdarabkákkal, majd nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel borítsd be. A sajtra megint rakj krumplit, hintsd meg pici sóval, vajdarabkákkal, ezután újra a sajt következik. Folytasd addig a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére mindenképpen sajt, a sajtra pedig vajdarabkák kerüljenek. A tálat szorosan fedd be alufóliával, és forró sütőben körübelül 50 percig süsd. Végül pedig az alufóliát levéve 10 percig pirítsd a sütőben. Tálald
valamilyen savanyúsággal.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes rakott gomba » Zöldséges krumpli » Egyszerű tejszínes krumpli » Darálthúsos rakott zöldbab
» Túróval rakott zöldbab » Darált hússal rakott penne » Zöldséges rakott krumpli » Paprikás krumpli (vegan)
» Tofus rakott zöldbab » Hamis sonkás rakott tészta » Rakott pecsenye » Sajtkrémes krumplileves
» Sajtos-gombás rakott hús » Majonézes krumpli » Sajtos krumplisaláta » Szalonnás rakott pogácsa


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.