Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-rizs recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg rizs
10 dkg gomba
1 fej hagyma
petrezselyemzöld

bors
vaj

Elkészítés:
Megtisztítjuk, megmossuk a gombát, majd felszeleteljük. A vajat felteszzük olvadni, és hozzáadjuk a kockára vágott hagymát is. Mikor pirul, ráöntjük a gombát és a petrezselymet, ízlés szerint ízesítjük sóval és borssal. Pici vízzel felengedjük és puhára főzzük.
A rizst forró vajba helyezve felhevítjük. Fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük forrásban levő vízzel. Letakarva félpuhára főzzük, ekkor hozzákeverjük a párolt gombát, , megsózzuk, és mint a párolt rizst, úgy készítjük el a továbbiakban.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott szalonnás csirkemell » Karfiolos húsos tarhonya » Tésztában sült vagdalt » Mexikói babos egytál
» Csülök másképp » Mézes-mustáros pulykamell » Vadas marha zsemlegombóccal » Húsos karfiol
» Frutti di Mare » Rizzsel töltött paprika » Zamatos cukkinipalacsinta » Sajtos-medvehagymás tészta
» Ropogós burgonyaszirom » Sonkás-hagymás lepény » Brokkolis virsli » Sertésszeletek almával sütve


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.