Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-rizs recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg rizs
10 dkg gomba
1 fej hagyma
petrezselyemzöld

bors
vaj

Elkészítés:
Megtisztítjuk, megmossuk a gombát, majd felszeleteljük. A vajat felteszzük olvadni, és hozzáadjuk a kockára vágott hagymát is. Mikor pirul, ráöntjük a gombát és a petrezselymet, ízlés szerint ízesítjük sóval és borssal. Pici vízzel felengedjük és puhára főzzük.
A rizst forró vajba helyezve felhevítjük. Fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük forrásban levő vízzel. Letakarva félpuhára főzzük, ekkor hozzákeverjük a párolt gombát, , megsózzuk, és mint a párolt rizst, úgy készítjük el a továbbiakban.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög citromos kocsonya » Vadas húsgombóc » Szárazbab fõzelék » Tepsis husi gombával
» Rakott galuska » Almás-húsos káposztatál » Burgonyás töltike » Lecsós burgonya
» Könnyű reggeli » Karfiolos hamis vesevelő » Csirkemájjal töltött gomba » Magyaros egytál
» Paprikás krumpli újragondolva » Lecsós-vörösbabos pikáns ragu » Nokedlis hús gazdagon » Csirkés-gombás kavarodás


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.