Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött cékla recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 közepes cékla
10 dkg krémsajt
1 dl majonéz
1 dl tejföl
2 ek.torma
1 evőkanál apróra tört cérnametélt
1 cs.snidling
2 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:
A céklákat kuktában puhára párolom, 2 dl vizet aláöntve. Meghámozom és kivájom a közepét úgy, hogy 1 cm-es fala maradjon.
A metéltet megfőzöm és leszűröm. A majonéz felét elkeverem a tejföl felével, hozzáadom a tormát, a krémsajtot és az apróra vágott céklaforgácsot. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a finomra vágott snidling felével fűszerezem, végül a kihűlt tésztát is belekeverem.
A céklákat jól megpúpozva megtöltöm és tálra helyezem. A megmaradt majonézt, snidlinget a tejföllel elkeverem és rálocsolom a tetejére.


A receptet beküldte: andland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombával töltött karaj » Gyümölcsös céklasaláta » Lengyel hideg céklaleves » Túróval töltött uborka
» Sajttal töltött krumpli » Halkrémmel töltött alma » Töltött olasz tésztahajók » Répás, töltött csirkecomb
» Csokival töltött fánk » Töltött kelkáposzta » Töltött zsúrkenyér » Töltött gombóc almával
» Töltött tarja » Falusi töltött zsemle » Csokis töltött keksz » Töltött gombafejek II.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.