Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis tarhonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 közepes vöröshagyma
étolaj
3 dl házi készítésű tarhonya
7-8 db krumpli
20 karika lángolt kolbász
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
őröltpaprika

Elkészítés:
Az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, a tarhonyával együtt rövid ideig pirítom, míg enyhe színe kezd lenni.
Megszórom a piros őröltpaprikával, vízzel felengedem, sózom, kevés ételízesítőt is lehet tenni hozzá.
Amikor a tarhonya félfövésben van, hozzáteszem a kockákra vágott krumplikat, a karikára vágott kolbászt, az egész paradicsomot, a szeletekre vágott zöldpaprikát, s gyakran megkevergetve készre főzöm.
Közben a vizet pótolom, ha szükséges.

Tanácsok:
El kell, hogy fője a levét, mifelénk ezért "keménytarhonyának" is nevezik.
A zsiradékot nem kell tőle sajnálni, a tarhonya szereti a zsírt. Nem diétás étel, jó laktató!

Ez a mennyiség egy 4 literes lábashoz való, legalább 6 személyre.

A naplómban található róla fotó a 135. hsz. alatt!


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis dóka » Mexikói krumplisaláta » Bécsi krumplisaláta » Rakott zöldbab tarhonyával
» Kapros, krumplis halfilé » Kedvenc krumplis pogácsánk » Tarhonyás rakottas » Tojással rakott tarhonya
» Zöldséges tarhonyasaláta » Krumpliskenyér » Hagyományos krumplistészta » Tarhonyáshusi
» Lencsepörkölt tarhonyával » Krumplis-húsos egytál » Krumplis palacsinta, 2p/db » Tarhonyás csülök


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.