Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Göngyölt linzer recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:

40 dkg liszt
15 dkg zsír
fél csomag sütőpor
5 dkg porcukor
4 tojássárgája
2 dl tejföl
csipet só

Krém:

lekvár
4 tojásfehérje
4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg darált dió
10 dkg darált mák
fél citrom reszelt héja
1 kávéskanál mandulaaroma

Csoki bevonat:

2 evőkanál kakaópor
6 evőkanál porcukor
1 evőkanál olaj
5 evőkanál víz
10 dkg Rama margarin

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a sütőport, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót. Összegyúrjuk, és 4 részre vesszük. 15*20cm s téglalapokat nyújtunk minden részből. Megkenjük lekvárral, majd két oldalról feltekerjük úgy, hogy középen maradjon ki 2cm. Beletesszük a tepsibe és eligazítjuk őket. A tojások fehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és kétfelé vesszük. Az egyikbe a diót a másikba a mákot keverjük. A dióshoz adunk mandulaaromát, a mákoshoz a reszelt citromhéjat. Kettőt a mákkal, kettőt a dióval töltöttünk meg. Ha megsültek csoki mázzal leönthetjük a közepüket.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Adventre: habos linzer » Rácsos linzer » Kókuszos linzer » Fetás göngyölt csirke
» Kevert linzertorta » Reszelt linzer » Puha linzer » Göngyölt csirkemell
» Linzerből 4 félét » Linzerkarika-Ishler » Rácsos-rebarbarás linzer » Diókrémes linzerkarika
» A legpuhább linzer » Linzer (update 2) » Csokis linzer másként » Göngyölt karaj


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.