Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Göngyölt linzer recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:

40 dkg liszt
15 dkg zsír
fél csomag sütőpor
5 dkg porcukor
4 tojássárgája
2 dl tejföl
csipet só

Krém:

lekvár
4 tojásfehérje
4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg darált dió
10 dkg darált mák
fél citrom reszelt héja
1 kávéskanál mandulaaroma

Csoki bevonat:

2 evőkanál kakaópor
6 evőkanál porcukor
1 evőkanál olaj
5 evőkanál víz
10 dkg Rama margarin

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a sütőport, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót. Összegyúrjuk, és 4 részre vesszük. 15*20cm s téglalapokat nyújtunk minden részből. Megkenjük lekvárral, majd két oldalról feltekerjük úgy, hogy középen maradjon ki 2cm. Beletesszük a tepsibe és eligazítjuk őket. A tojások fehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és kétfelé vesszük. Az egyikbe a diót a másikba a mákot keverjük. A dióshoz adunk mandulaaromát, a mákoshoz a reszelt citromhéjat. Kettőt a mákkal, kettőt a dióval töltöttünk meg. Ha megsültek csoki mázzal leönthetjük a közepüket.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fetás göngyölt csirke » Rácsos linzer Ági módra » Sonkával göngyölt virsli » Málnás linzer
» Csokis linzer » Göngyölt karaj tekercs » Linzer ZsuPsy módra » Göngyölt sonka gombával
» Kevert linzertorta » Diós linzer » Tésztába göngyölt virsli » Rácsos linzer
» Göngyölt pulykamell 2. » Linzerből 4 félét » Cseresznyés linzer » Fahéjas linzer


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.