Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú göngyölt hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 szelet kicsontozott tarja
6 db főtt tojás
2 dl tejfől
1 EK liszt
1 citrom leve
3-4 babérlevél
pici olaj
pici cukor
bors

1 leves kocka
1 nagyobb vöröshagyma

Elkészítés:
A hús szeleteket kiverem,sózom,borsozom,majd mindegyikbe belegöngyölöm a megfőtt tojásokat, rögzittem. A lábasba teszek egy kis olajat hirtelen át forgatom a husikat, majd a leveskockát feloldom kevés vizben és ráöntöm, ráteszem a babérlevelet,
az aprora reszelt vöröshagymával puhára párolom fedő alatt.(esetleg a vizet potolom, kislángon párolom)
Ha kész kiszedem a húsikat, a megmaradtlevet,
a tejfőlbe simára keverem a lisztet és a habarékot ráöntöm cirtom lével pici cukorral izesitem, és fel forralom.
Visszahelyezem a húsikat, rizzsel, zsemle- gomboccal, vagy knéglivel tálalom.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes-savanyú hússaláta » Edes-savanyu pulykamell » Göngyölt karaj » Savanyú leves
» Savanyúság télire » Savanyú sertésszeletek » Savanyú lencseleves » Gyors savanyú káposzta
» Savanyú répa leves » Édes-savanyú kacsamell » Savanyú veseleves » Gyors édes-savanyú saláta
» Göngyölt pacal » Baconba göngyölt csirkemáj » Savanyú uborkás raguleves » Tésztába göngyölt virsli


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.