Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Málnás linzer recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

350 g búzaliszt
1 és fél csapott teáskanál Sütőpor
200 g porcukor
1 tasak Bourbon Vaníliás cukor
1 csipet só
1 tojás (közepes méretű)
1 tojásfehérje (közepes méretű)
175 g lágy vaj vagy margarin
150 g darált mandula

Töltelékhez:

500 g málna
1-2 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1-2 késhegynyi őrölt fahéj
1 tasak Dzsemfix Extra 2:1
250 g cukor
1 tasak Citromsav

Ezenkívül:

1 tojássárgája (közepes méretű)
2 teáskanál tej
50 g szeletelt mandula
300 g málna

Elkészítés:
A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük. A málnát óvatosan megmossuk, jól lecsöpögtetjük, 300 g ép szemet kimérünk belőle, és félretesszük a díszítéshez.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és a konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát fóliába csavarjuk, és fél órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
A tészta 2/3 részét enyhén belisztezett munkalapon téglalap alakúvá nyújtjuk, majd a nyújtófa segítségével az előkészített tepsibe fektetjük. Széleit kicsit meghúzzuk, hogy a tésztának peremet alakítsunk ki. Egy villával a tésztát megszurkáljuk. A maradék tésztát rövid időre visszatesszük a hűtőszekrénybe. A málnát egy főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot, a dzsemfixszet és a citromsavat, és jól elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd a tűzről levesszük. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, majd a tésztán egyenletesen elosztjuk.
A maradék tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, majd egy derelyeszaggató segítségével fél cm vastag csíkokat vágunk belőle. A csíkokat átlósan a lekvárra fektetjük.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a tésztacsíkokat megkenjük vele. Végül a süteményt a szeletelt mandulával megszórjuk, a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Tanácsok:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc

A megsült süteményt a sütőformában hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor a süteményt a félretett friss málnaszemekkel díszítjük, porcukorral meghintve tálaljuk


A receptet beküldte: tavaszi szél


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós linzerkeksz » Málnás kocka sütés nélkül » Málnás nektarin sörbet » Linzerkoszorú
» Legényfogó linzer » Néger linzer » Narancsos linzerkoszorú » Reszelt linzer
» Linzer » Linzer - Nana receptje » Málnás cseppek » Málnás rétes
» Lekváros linzer csiga » Mákos-diós linzer » Málnás krémtúró » Málnás-túrós piskótás


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.