Tutireceptek.hu fejléc

Görög csirkecombok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb,
45 dkg paradicsom,
25 dkg olívabogyó,
1 közepes hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
5-6 friss (v. 1 mk. szárított) bazsalikom,
1 csokor petrezselyem,
1 ek. Worcester szósz,
só, bors,
olaj

Elkészítés:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, gyengén besózzuk, borsozzuk, és kevés felhevített olajban hirtelen elősütjük.
Tűzálló tálba lerakjuk, ebben fogjuk majd tálalni.
A sütőolajban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a meghámozott, cikkekre vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott bazsalikomot és petrezselymet, a Worcester szószt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kb. 10 percig fedő alatt pároljuk, aztán fedő nélkül felére elforraljuk a levét. Hozzákeverjük a kimagozott, felezett olívabogyókat, a csirkére öntjük, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 fok) addig sütjük, amíg a csirke megpuhul, és kissé megpirul (kb. 30-35 perc).

Tanácsok:
Semleges ízhatású körettel tálaljuk.

(Én, wokban készítettem el, nem tettem sütőbe.)


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sörben sült csirkecombok » Bundás csirkecombok » Keftedsz-görög variáció » Klasszikus görög saláta
» Görögdinnyés csoda » Tartáros csirkecombok » Csirkemell görögösen » Görög bifsztek másként
» Görög rántott hús » Görög palacsinta » Banános csirkecombok » Görög húsgombócok
» Indiai csirkecombok » Görögdinnye (nem diétás) » Görög rakott krumpli » Görögdinnyeital


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.