Tutireceptek.hu fejléc

Görög paradicsomos hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1/2 kg fagyasztott halfilé, bármilyen jó
1 citrom
2 evőkanál olaj
1 nagyobb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 doboz konzerv paradicsom (egész vagy kockázott is jó, esetleg 3-4 hámozott, felkockázott nyers paradicsom)
1 ágacska menta
1 csokor petrezselyem
fűszerek: 1 babérlevél, oregáno, kakukkfű, rozmaring, borsikafű, só, bors ízlés szerint
kevés víz

Elkészítés:
Előkészítés: Előző este a halszeleteket kiengedem, mindkét oldalukat sózom, borsozom és rányomom a citrom levét. Hűtőbe teszem másnapig.

1) A karikára vágott hagymát az olajon megfonnyasztom, rádobom az apróra vágott vagy szétnyomott fokhagymát, majd a paradicsomkonzervet.
2) Hozzáadom az apróra vágott mentát, petrezselymet és ízlés szerint a többi fűszert, fél deci vizet és negyedóra alatt jól összerotyogtatom az ízeket.
3) A halszeleteket egy tűzálló tál aljára teszem, ráöntöm a paradicsomos mártást, és a sütőben közepes fokozaton fóliával lefedve 30 percig párolom.

Tanácsok:
A végeredmény egy finom szószos, szaftos halétel, amit mi krumplipürével szeretünk fogyasztani. Fűszerezzük bátran, annál ízletesebb lesz a végeredmény.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Cepheus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos marhahúsleves » Paradicsomos zöldbabsaláta » Paradicsomos süti » Görög jegeskávé
» Görög rizsétel » Görög-sali kicsit másképp » Görög csirkecombok » Görög saláta
» Paradicsomos csirkemáj » Görög pita » Görögdinnyés limonádé » Görögdinnye leves
» Paradicsomos tökfőzelék » Görög quinoa avokádóval » Görögdinnye delikát » Görög aprópecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.