Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Görög paradicsomos hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1/2 kg fagyasztott halfilé, bármilyen jó
1 citrom
2 evőkanál olaj
1 nagyobb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 doboz konzerv paradicsom (egész vagy kockázott is jó, esetleg 3-4 hámozott, felkockázott nyers paradicsom)
1 ágacska menta
1 csokor petrezselyem
fűszerek: 1 babérlevél, oregáno, kakukkfű, rozmaring, borsikafű, só, bors ízlés szerint
kevés víz

Elkészítés:
Előkészítés: Előző este a halszeleteket kiengedem, mindkét oldalukat sózom, borsozom és rányomom a citrom levét. Hűtőbe teszem másnapig.

1) A karikára vágott hagymát az olajon megfonnyasztom, rádobom az apróra vágott vagy szétnyomott fokhagymát, majd a paradicsomkonzervet.
2) Hozzáadom az apróra vágott mentát, petrezselymet és ízlés szerint a többi fűszert, fél deci vizet és negyedóra alatt jól összerotyogtatom az ízeket.
3) A halszeleteket egy tűzálló tál aljára teszem, ráöntöm a paradicsomos mártást, és a sütőben közepes fokozaton fóliával lefedve 30 percig párolom.

Tanácsok:
A végeredmény egy finom szószos, szaftos halétel, amit mi krumplipürével szeretünk fogyasztani. Fűszerezzük bátran, annál ízletesebb lesz a végeredmény.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Cepheus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög rántotta » Görög citromleves » Görög citromleves 2 » Görögdinnyés jégkása
» Pasztíció (görög) » Görögdinnyekehely » Görög quinoa avokádóval » Lepényhal görög salátaval
» Görög körözött » Paradicsomos cukkini » Görög tepsis hús » Paradicsomos cukkinileves
» Pita görög lepénykenyér » Paradicsomos kígyó » Paradicsomos csirke » Görög meggyes


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.