Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Grizgombóc levesbe recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1/2 liter tej
1 húsleves kocka
4-5 dkg vaj,
13 dkg búzadara,
3 tojás,
étel ízesítő a kifőzéshez

Elkészítés:
A tejbe belekeverjük a vajat,a húsleves kockát,ha felforr,hozzákeverjük óvatosan a búzadarát.
Kevergetjük,ha besűrűsödött,(olyan mint a tejbegríz)hozzáadjuk a tojásokat,jól elkeverjük,kb 2 cm vastagon tálcára kenjük,és kihűtjük.Majd vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle.
Ételízesítős vízben kifőzzük.

Tanácsok:
Ha többet készítettünk belőle,a mélyhűtőben le lehet fagyasztani,tálcára rakva,majd ha megfagyott zacskóba tenni.Tálalásnál csak meg kell melegíteni.
Érdemes 1-2 db-ot kifőzni,mert a tojás meglágyítja,ha esetleg szétfőne,akkor még 1-2 kanál darával összegyúrjuk.


A receptet beküldte: smudlaagi54


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húslevesben főtt töltelék » Húsgombóc, mint levesbetét » Paleo grízgombóc leves » Maceszgombóc(levesbetét)
» Sonkagombóc(levesbetét) » Galuska-levesbetét » Májgombóc levesbe » Diós grízgombóc
» Májgombóc (levesbetét) » Borsodi levesbetét » Aszalt szilvás puffancsok » Húsos okroska
» Sajtosrudacska » Eperkrém leves » Burgonyagombóc leves 2. » Egyszerű almás desszert


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.