Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyakrém leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 személy részére
-1 nagyobb burgonya
-1 sárgarépa
-1 gyökér
-pici só, bors, vegeta
-2 dl főzőtejszín
-pici olaj
-1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Az olajon megpároljuk a répát és a gyökeret, majd pici víz hozzáadásával beletesszük a bugonyát és a fokhagymát, közben ízesítjük. A vízet mindig pótoljuk. Amikor megpuhultak a zöldségek teszünk hozzá 2 dl vizet, majd összeforraljuk. Levéve a tűzről kicsit hűlni hagyjuk. Ezután botmixerrel össze turmixoljuk és ismét elkezdjük melegíteni. Ha felforrt hozzáadjuk a főzőtejszínt. Még egy picit forraljuk.
Azután pirított zsemlekockával tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: marcsi28


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági tojásleves. » Majorannás krumplileves » Zöldséges halpüréleves » Túrós köles gombócleves
» Hűsítő citromleves » Falusi egresleves » Bográcsos betyárleves » Májgaluska leves
» Húsleves Rolanita módra » Zabpelyhes póréhagymaleves » Hideg gyümölcsleves » Vargányás krumplileves
» Tejszínes almaleves » Paleo gulyásleves » Finom krémleves sütőtökből » Bajor perecleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.