Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Citromos csirkekrém leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
0,5 kg csontos csirkemell
20 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyemgyökér
5 dkg vöröshagyma
5 dkg zellergumó
1 gerezd fokhagyma
1 púpozott evõkanál liszt
4 dkg margarin
1 dl tejszín
2 db tojássárgája
1 citrom leve
1 csokor petrezselyem
õrölt bors, csipetnyi tengeri só

Elkészítés:
Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket, és a csirkemellel együtt 1 liter, sóval és borssal ízesített vízben puhára fõzzük. A megfõtt csontos húst kivesszük a levesbõl, lebõrözzük és kicsontozzuk, majd a húst csíkokra vágjuk és félretesszük.

A fõtt zöldségeket a leves levével együtt összeturmixoljuk. A lisztbõl a margarinon világos rántást készítünk, ezzel sûrítjük az turmixolt levest. A tûzrõl levéve, állandó keverés mellett hozzámelegítjük a tejszínnel alaposan elkevert tojássárgákat. Utána beletesszük a húscsíkokat, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint savanyítjuk citrommal.

Kalóriatartalom: 325 kcal

A receptet beküldte: Vajolet


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolileves gerslivel » Az én cukkini levesem » Tealeves » Tejszínes csirkeragu leves
» Paradicsomos marhahúsleves » Gombás burgonyaleves » Hideg kapros uborkaleves » Tárkonyos bárányragu leves
» Gomba leves » Különleges gombaleves » Tárkonyos gombaleves » Török pacalleves
» Bakonyi pacalleves » Kapros uborkaleves » Holland sajtleves » Gyors kukoricaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.