Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borsodi levesbetét recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 db szikkadt zsemle, 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld (lestyánlevél), 4 db tojás, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál napraforgó olaj, Ízlés szerint só, csipetnyi majoránna, csipetnyi kakukkfű, őrölt fekete bors, 1 db leveskocka (vagy ételízesítőből kiszitált szárított zöldségek).

Elkészítés:
A zsemléket vízbe tesszük, beáztatjuk vízbe. Amikor jól megpuhult, kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Beleütjük a tojásokat, majd ízlés szerint borsozzuk. Ezután egy lábasba a kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd beleteszünk egy húsleveskockát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Ha elkészült hozzákeverjük a zsemlékhez, ezután alaposan összekeverjük. Hogy mennyire fűszeres, ízes megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül 2 alufóliás zacskóba tesszük, elosztjuk, és hengereket formálunk belőle. A zacskóval együtt a húslevesbe tesszük. Ha megfőtt kivesszük a levesből, és a zacskóból egy tányérra borítjuk, és ha kissé meghűlt szeleteljük. Tipp: a legjobb az alufólia, vagy a tiszta aluzacskó. Ha nincs akkor egy tiszta vászon zacskó ajánlott.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májgombóc (levesbetét) » Galuska-levesbetét » Maceszgombóc(levesbetét) » Húsgombóc, mint levesbetét
» Kocsonya borsodi módra » Sonkagombóc(levesbetét) » Könnyű cukkíni krémleves » Bolgár raguleves
» Tejfölös gombaleves » Húsleves húsgombóccal » Gyors húsleves » Sütőtökleves gesztenyével
» Medvehagyma krémleves » Bajor májgombóc » Anyukám tojáslevese » Tavaszi tojásragu


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.