Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres eperdzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
2000 g eper (előkészítve)
100 g friss gyömbér
350 g nyírfacukor + édesítő ízlés szerint
1 tasak 2 : 1 dzsemfix

Elkészítés:
A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk. Kimérünk 1000 g-ot és pépesítjük. A gyömbért megtisztítjuk, és sajtreszelőn lereszeljük.
A földiepret és a gyömbért egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért nyírfacukrot és a dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyömbéres sajthalmocskák » Gyömbéres zablinzer » Gyömbéres teasütemény » Gyömbéres-fahéjas máj
» Gyömbéres libamell » Csirke, gyömbéres körtével » Szójás-gyömbéres öntet » Gyömbéres csirkemell
» Gyömbéres sárgabarackdzsem » Gyömbéres-narancsos keksz » Gyömbéres puncs » Svéd gyömbéres keksz
» Gyömbéres almaital » Ropogós gyömbéres hering » Ananászos-gyömbéres puncs » Gyömbéres sült tofu


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.