Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres eperdzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
2000 g eper (előkészítve)
100 g friss gyömbér
350 g nyírfacukor + édesítő ízlés szerint
1 tasak 2 : 1 dzsemfix

Elkészítés:
A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk. Kimérünk 1000 g-ot és pépesítjük. A gyömbért megtisztítjuk, és sajtreszelőn lereszeljük.
A földiepret és a gyömbért egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért nyírfacukrot és a dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós gyömbéres hering » Gyömbéres kávé » Gyömbéres libamell » Gyömbéres sajthalmocskák
» Gyömbéres sütemény » Gyömbéres vegyes saláta » Gyömbéres Kalács » Gyömbéres káposztás csirke
» Gyömbéres ital » Csokoládéálom eperdzsemmel » Almás-gyömbéres csirkemell » Gyömbéres húsgolyók
» Gyömbéres csodaital » Gyömbéres-lencsés egytál » Gyömbéres-csokoládés keksz » Gyömbéres csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.