Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres eperdzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
2000 g eper (előkészítve)
100 g friss gyömbér
350 g nyírfacukor + édesítő ízlés szerint
1 tasak 2 : 1 dzsemfix

Elkészítés:
A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk. Kimérünk 1000 g-ot és pépesítjük. A gyömbért megtisztítjuk, és sajtreszelőn lereszeljük.
A földiepret és a gyömbért egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért nyírfacukrot és a dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyömbéres-fahéjas máj » Gyömbéres kávé » Gyömbéres csirkemell » Gyömbéres vegyes saláta
» Gyömbéres-lencsés egytál » Almás-gyömbéres csirkemell » Gyömbéres-csokoládés keksz » Gyömbéres csodaital
» Gyömbéres Kalács » Svéd gyömbéres keksz » Gyömbéres ital » Ananászos-gyömbéres puncs
» Gyömbéres mézeskalács » Gyömbéres húsgolyók » Gyömbéres juhtúró » Ropogós gyömbéres hering


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.