Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres vegyes saláta recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg fehér fejes káposzta,
# 1 vastag szál sárgarépa,
# 1 kisebb karalábé,
# 1 fej vöröshagyma,
# 1 alma,
# 1 citrom leve,
# 1 evőkanál olaj,
# 1 teáskanál őrölt gyömbér (vagy 1 diónyi friss gyömbérgyökér),
# ízlés szerint cukor és só.

Elkészítés:
Előkészítése: a zöldséget megtisztítom, és nagy lyukú reszelőn egyformára reszelem. Megsózom és átforgatom, hogy a só mindenütt érje. Az almát meghámozom, kicsumázom, majd ugyancsak lereszelem. A citromlé felét az almára csöpögtetem, és jól összekeverjük, hogy meg ne barnuljon.

Tanácsok:
Elkészítése: a citromlé másik felét ugyannyi vízzel és az olajjal összeöntöm, majd elkeverem benne a cukrot, gyömbérport és kevés sót. (Ha friss gyömbért használok, a meghámozott gyökeret kis lyukú reszelőn lereszelem.) A salátaöntetet mély tálba csorgatom, ráteszem a zöldséget (nem kell kicsavarni), és jól összeforgatom. Fóliával beborítva, hűtőszekrényben legalább fél napig érlelem. Tálalás előtt átkeverem, és salátalevéllel bélelt tálba öntöm.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Natúr gyümölcssaláta » Kefíres reteksaláta » Jégsaláta gombával » Banánsaláta
» Zöldsaláta csirkével » Salátás virsli » Vendégváró krumplisaláta » Májusi saláta
» Károlyi saláta » Feta saláta » Locsolósaláta » Karibi saláta
» Dinnyesaláta II. » Újhagymás-retek-saláta » Hússaláta » Csülkös karfiolsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.