Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szaharinos kalács recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
70 dkg liszt
1,5 dl olaj
4 dl langyos tej
1 élesztő
5 ek cukor
30 szem édesítő tabletta
2 ek kakaópor
1 tojás a kenéshez!

Elkészítés:
a tejben a cukrot és a tablettákat feloldjuk az élesztőt megfuttatjuk benne majd a hozzávalókkal összegyúrjuk. egy kicsit keményeb tésztát kapunk mint az átlag kelt tészták de nem baj.
megfelezzük és az egyikbe kakaóport dagasztunk
ezt hagyjuk megkelni legalább duplájára majd mind a kettőt kinyújtjuk vékonyra és egymásra téve összetekerjük tojással megkenve előmelegített sütőben (180 fokon)készre sütjük

Tanácsok:
tehetünk bele mazsolát is !én nem szoktam mert nem szeretem!
az édesítő ízét egyáltalán nem lehet rajta érezni!!
sőt szeintem finomabb mint a csak cukorral készültek!!
addig nem szabad felvágni míg ki nem hűl mert a tésztája nagyon összetapad és csúnya lesz!!de ha forrón szeretnéd megenni inkább tépd mint vágd!!
nagyon lágy és könnyű kalács! imádni fogod

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: ritaanyu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás, diós kalács » Fahéjas fonott kalács » Hercegnő kalácsa » Formatartó mézeskalács
» Foszlós kalács » Almás, fűszeres kalács » Foszlós Kalácsok » Pizzás kalács
» Solymosi kalács » Maradék kalácsból » Csíkos diós kalács » Mézeskalács likőr
» Ünnepi kalácskoszorú » Fonott, töltött kalács » Koronás kelt kalács » Csokis-diós fonott kalács


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.