Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ördögsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
25 dkg savanyú káposzta, 25 dkg fõtt, kicsontozott füstölt hús, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj (ha van, olívaolaj), 10 szem olívabogyó, kevés só és cukor, törött fekete bors bõven, 1 púpozott teáskanál mustár

Elkészítés:
A savanyú káposztát levétõl lecsöpögtetjük és apróra vágjuk. A füstölt húst nagyon vékony csíkokra metéljük, a vöröshagymát tisztítás után hajszálvékony karikákra vágjuk és megsózzuk. Az olívabogyót kimagozzuk és apróra daraboljuk. Az olajat elkeverjük a káposzta levével, törött borssal, mustárral, kevés cukorral; végül minden hozzávalót összekeverünk. Legalább fél napra jégbe hûtjük, hogy jól összeérjen. Aki szereti a csípõs ízeket, tehet bele hajszálvékony karikákra vágott hegyes csöves paprikát is. Olívabogyóval díszítjük.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ördögsaláta csülökkel » Majonéz » Halsaláta » Virslis lencsesaláta
» Különleges salátatál » Mexikói vörösbab saláta » Diétás franciasaláta » Szardíniás saláta
» Almasalata » Sajtos majonéz » Tonhalas burgonyasaláta » Kapormártás
» Rokfortos paradicsomsaláta » Paradicsom nyersen télire » Füstölt pulykamellsaláta » Diétás virslisaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.