Tutireceptek.hu fejléc

Céklasaláta főtt céklából recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
6-8 közepes cékla
3 evőkanál cukor
1 evőkanál 10%-os ételecet
1 kk őrölt kömény


Elkészítés:
A céklákat alaposan megmosom, héjastól odateszem főni. Méretétől függ a főzési idő, kb 30 perc.
Ha kihűlt, vékonyan lehámozom, hullámos reszelővel legyalulom. Így gusztusos, szép szeletek lesznek.
Megszórom a cukorral, hozzáadom a többi ízesítőt és annyi hideg vízzel öntöm fel, hogy majdnem ellepje. Óvatosan összekeverem, hogy a szeletek ne törjenek, majd legalább egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap ha jól összeértek az ízek, még utána lehet ízesíteni, ha szükséges.

Tanácsok:
Tartósítószer nélkül is eláll pár napig a hűtőben, a leve is nagyon finom.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös céklasaláta » Diós-hagymás céklasaláta » Káposztás céklasaláta » Majonézes céklasaláta
» Villámgyors céklasaláta » Rukkolás céklasaláta » Hagymás céklasaláta » Almás céklasaláta
» Céklasaláta mindenkor » Almás céklasaláta másként. » Diós-almás céklasaláta » Céklasaláta almával
» Almás céklasaláta 2 » Egyszerű céklasaláta » Nyers céklasaláta » Aszaltszilvás céklasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.