Tutireceptek.hu fejléc

Gyors chilis bab recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
500 g darált sertéshús
2 ek olívaolaj
1 nagy db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 ml paradicsomlé
300 g csemegekukorica (kb. 1 konzerv)
500 g vörösbab (kb. 2 konzerv)
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
1 teáskanál majoranna
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál petrezselyem
1 teáskanál fűszerpaprika
1 csipet fahéj
1 teáskanál csípős paprikakrém
cayenne bors ízlés szerint
1 ek worcestershire-szósz

Elkészítés:
A vöröshagymát apróra felkockázzuk, és kevés olívaolajon (vagy amin szeretnénk) elkezdjük párolni. Ha már üveges, rádobjuk a picire vágott fokhagymát. Maximum fél percig sütjük együtt, és rádobjuk a darált húst. Folyamatos kevergetés mellett pirítjuk.
A pirítás közepe fele elkezdjük fűszerezni. Rászórjuk a sót, borsot, majorannát, oregánót, petrezselymet, fahéjat és darált erőspaprikát. Ha már késznek tűnik a hús, megszórjuk pirospaprikával, ráöntjük a konzerv babot és kukoricát (a leve nélkül). Kis keverés után felöntjük a paradicsomlével. A megadott mennyiség nem pontos, a lényeg, hogy éppen ellepje az ételt.
Elkezdjük főzni, és közben hozzáadjuk a cayenne borsot vagy bármilyen más csípős fűszert, amit szeretünk. A mennyisége természetesen ízlés kérdése. Kb. 10 percig főzzük, és tálalható.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes chilis garnéla » Almás keverős süti (gyors) » Gyors tejfölös pogácsa » Chilis forralt bor
» Gyors kifli (töltött) » Gyors képviselőfánk » Gyors pizzás csiga » Extra gyors fánk
» Chilis, csokis muffin » Chilis banán » Kínaikel-saláta gyorsan » Tiramisu könnyen, gyorsan
» Tina féle chilis bab » Gyors petrezselyemleves » Ajvárleves chilis sajttal » Gyors tiramisu


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.