| Chilis bab 2. receptKöretek Hozzávalók: 2 ek olaj, 2 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 4 paradicsom, 40 dkg darált marhahús, 1-2 kk erős pirospaprika, 1 kk cukor, 1 gerezd fokhagyma, 50 dkg főtt vörösbab (lehet konzerv is), só. Elkészítés: A z olajban megpárolom a hagymát és a kockákra vágott zöldpaprikát. Mikor pirulni kezd, hozzáteszem a húst és fedő nélkül addig párolom, míg teljesen megbarnul. Ekkor ráöntök 1,5 dl forró vizet, hozzáteszem a pirospaprikát, a felszeletelt paradicsomot, 2 EK hideg vizet, sót, cukrot és a szétnyomott fokhagymát. Lefedve párolom fél órán át, majd fedő nélkül 15 percig. Végül hozzáteszem a főtt babot és összeforralom. Salátával, rizzsel, spagettivel is tálalható. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |