Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsös-túrós palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
palacsinta alapmassza, 25 dkg félzsíros tehéntúró, 25 dkg bármilyen kimagozott és apróra darabolt idénygyümölcs (esetleg lecsöpögtetett befõtt), 3 dl tejföl, 2 egész tojás, 1 zacskó vaníliás cukor és porcukor ízlés szerint.

Elkészítés:
A tehéntúrót áttöröm, simára keverem 1 dl tejföllel és a tojások sárgáival, majd belekeverem az apróra vágott gyümölcsöt. Beleforgatom a tojásfehérjébõl vert kemény habot, amit kevés porcukorral édesítettem. A palacsintákat megsütöm. Megtöltöm a gyümölcsös túróval, majd felcsavarva adagonként tûzálló tálba rakom. A maradék tejfölt összekeverem kevés porcukorral, valamint a vaníliás cukorral és a palacsintákra öntöm. Elõmelegített, forró sütõben közepes lángon addig sütöm, amíg az öntet megszilárdul a tetején. Ügyelek arra, hogy a tészta ne piruljon meg. Csak frissen, forrón jó!

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos-rumos palacsinta » Pikáns túrós palacsinta » Csúsztatott palacsinta » Fahéjas almapalacsinta
» Kakaós, francia palacsinta » Gombás hal palacsintaágyon » Argentin palacsinta » Hig palacsinta
» Gombás rakott palacsinta » Gyergyói palacsinta » Mágnás palacsinta » Rántott palacsinta
» Holland palacsinta » Almás-fahéjas palacsinta » Zamatos cukkinipalacsinta » Fahéjas almapalacsinta1


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.