Tutireceptek.hu fejléc

Rántott palacsinta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Palacsinta hozzávalói:

palacsintatészta,
gomba,
hagyma,
paradicsom sűrítmény,
bazsalikom,
cukor.

A rántáshoz:

liszt,
tojás,
prézli.

Köretnek:

kukoricás barna rizs.

Elkészítés:
A palacsintatésztát elkészítjük, de oda kell figyelni, hogy ez nem édesség, hanem egy alap a déli ebédhez, ezért sósnak kell lennie nem édesnek!
A gombát a hagymával megfőzzük, majd egy milánói alaphoz hasonló szószt csinálunk belőle.
Arra kell törekedni, hogy a szósz édes legyen és sűrűbb, mint a milánói szósz.
A palacsintát megtöltjük ezzel a szósszal, a palacsinta szárnyát egy kis tojássárgájával bekenjük, hogy összetapadjon.
Utána bepanírozzuk és mint a rántott húst kirántjuk.
Ne bő olajban süssük, mert egészségtelen és megszívja magát olajjal és elázik.
Ajánlom a teflon edényt.

Tanácsok:
Ha a palacsintatésztába keverünk egy kis snidlinget, még pikánsabb lesz az íze.
Darált hússal és más zöldségekkel is el lehet készíteni.
A darált húsnál arra kell figyelni, hogy ne tegyünk sok tölteléket a palacsintába, mert akkor nagyon laktat.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bécsi palacsinta » Bugaci húsos palacsinta » Csirkemell palacsinta » Rántott csirkecombfilé
» Almás joghurtos palacsinta » Bundás virsli rántottával » Makói rántott csirkemell » Csirkemelles rántotta
» Palacsinta (vegan) » Zuccinis palacsinta » Diós, habos palacsinta » Rántott csiga
» Csirkemelles palacsinta » Palacsinta (Update 1) » Brokkoli palacsintában » Karfiolos palacsinták


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.