Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Habos-diós szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 sütőpor
4 tojássárgája
20 dkg cukor
kevés tej ( 1/2 dl-nél is kevesebb)

Hab:
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg dió

Krém:
1 cs vaníliás puding
0,5 l tej
30 dkg vaj
20 dkg cukor

Elkészítés:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tojásssárgáját kikeverjük a cukorral. Az egészet összegyúrjuk a sütőporral és nagyon kevés tejjel. Másfél órán keresztül hűtőben pihentetjük.

A tojásfehérjékből és cukorból kemény habot verünk. A tésztát három részre osztjuk, kinyújtjuk és egyenként megkenjük a habbal, megszórjuk a durvára vágott dióval és laponként kisütjük.

A krémhez megfőzzük a pudingot. Ha kihült, hozzáadjuk a cukkorral habosra kevert vajkrémet és a kihült lapok közé kenjük.
Hűtőbe tesszük.

Másnap hosszúkás szeletekre vágjuk!

Tanácsok:
ISTENI FINOM!!!


A receptet beküldte: Angel83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bounty szelet 1 » Nápolyi szelet (grillázs) » Károly-szelet » Rózsaszínű szelet
» Eszterházy-szelet » Cappuccino szelet » Citromos bárányszelet » Prágai szelet
» Pingui szelet » Pudingos szelet » Parasztos sertésszelet » Stolverk szelet
» Pulykaszelet cukkínin » Kavart meggyes szelet » Grízes gyümölcs-szelet » Almás-hagymás szelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.