Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás tarjaszeletek recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg tarja
6 közepes db csiperkegomba
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint (vagy a kedvenc fűszerünk)
7 dkg sajt
4 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:
A karajszeleteket enyhén klopfoljuk, fűszerezzük, rászórjuk az egyik karikára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, megkenjük olajjal, és 1/2 órát hagyjuk, hogy a fűszert átvegye.
Forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk, majd lefedve kevés víz hozzáadásával megpároljuk.
Ezalatt megtisztítjuk a gombát, a tönköket felszeleteljük, a gomba belsejére helyezzük, enyhén sózzuk, borsozzuk, és ráborítunk egy kerekre vágott sajt szeletet. Közben a másik fej hagymát karikára vágjuk és kevés olajon kissé karamellizáljuk, majd ezeket a karikákat a sajtra helyezzük.
A húst egy tűzálló tálra szedjük, mellérakjuk a gombát, és a forró sütőbe tesszük annyi időre, amíg a gomba elkészül (15 perc), és a hús megpirul.

Tanácsok:
Krumplikörettel és savanyúsággal tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombász-tészta » Svéd gombasaláta 2 » Gombás bejgli » Gombás-kolbászos tészta
» Hamburgi gombasaláta » Gombás cukkinileves » Tejszínes gombás teszta » Gombás sonkás metélt
» Tejszínes gombás spagetti » Gombás libacomb » Gombasaláta másképp » Olasz gombás csirke
» Gombás felfújt » Tejfeles gombás húsi » Gombás sonkasaláta » Gombás-tejfölös hús


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.