Tutireceptek.hu fejléc

Halászlé másképp recept

Kategória:
 Halas ételek
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
120-150 dkg hal,(pl.ponty,süllő,harcsa),2 fej vöröshagyma,1 ek.pirospaprika,2 z.paprika,1 paradicsom,só.

Elkészítés:
Többféle halból készítsük,mert ez adja meg a halászlé igazi zamatát.A halakat mgtisztítjuk,5-6 dkg-os darabokra vágjuk és besózzuk.A halak fejét,gerincét,uszonyukat a megtisztított és karikára vágott hagymával kb. 2 liter vízben felfőzzük.Ha a víz forrni kezd,meghintjük p.paprikával,közepes forrással 40-50 percig főzzük.A kifőzött halfejeket,-gerinceket,-uszonyokat kiszedjük a halléből,átpasszírozzuk,majd leszűrjük.Belefőzzük a besózott haldarabokat,halikrát,haltejet,a cikkekre vágott z.paprikát és paradicsomot.Mindezt együtt kb.20 percig főzzük.Csak rázogatni szabad az edényt,nm lehet kavargatni,mivel a halszeletek összetörnek.Halászlékockából is készíthetjük!Ebben az esetben 1 kockához 2 dl vizet vegyünk,majd kb.5 percig forraljuk,végül a halszeleteket belefőzzük a fenti módon.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: PIROS35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vajas pogácsa másképp » Túrógombóc másképp. » Lángos kicsit másképp » Zsíroskenyér másképpen
» Dubarry csirke, másképp » Pite egy kicsit másképp » Répatorta másképpen » Töltött kifli másképp
» Keleti csemege másképp » Brassói kicsit másképp » Muffin halászleve » Kása-másképp pisti-módra
» Görög-sali kicsit másképp » Húsgombóc kicsit másképpen » Gombasaláta másképp » Murai halászlé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.