Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mascarponos mákhab recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A mákhabhoz: 20 dkg mascarpone sajt, 10 dkg darált mák, 3 dkg vaniliás cukor, 5 dkg aszalt sárgabarack, 1 citrom reszelt héja, 1 dl tejföl, 2 tojás fehérje
A krémhez: 2-3 ek. baracklekvár, 1 vaníliarúd, 2 tojás sárgája

Elkészítés:
A mákhabhoz a fehérjéket kemény habbá verjük. Az aszalt sárgabarackot éles késsel felkockázzuk, hozzáadjuk a mascarpone sajthoz, majd beletesszük a darált mákot, a vaníliás cukrot, a reszelt citrom héját és a tejfölt. A kapott elegyet felhabosítjuk. A vanília rudakat félbevágjuk, éles késsel kikaparjuk belőle a belsejét. A tojássárgájával felverjük, majd összeturmixoljuk a lekvárral. A krémet pohárba töltjük, és habzsákból kinyomott mákrózsákkal díszítjük.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Heni kedvence » Mogyorós-csokis biscotti » Vaníliás krémes » Krémes pite egyszerűbben
» Csokis-gesztenyés szelet » Narancsos holdak » Kulka -féle citromos álom » Földiepres citromos pite
» Diós nutellás kekszgolyó » Körtés muffin » Almáslepény a'la Kátya » Pöstyéni túrós
» Almás batyum » Pöttyös sütemény » Szilveszteri diótorta » Mazsolás házi krémtúró


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.