Tutireceptek.hu fejléc

Háromszéki pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg. liszt,
5 dkg. vaj,
1 + 1 mokkáskanál köménymag,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál só,
3 dl. aludttej

Elkészítés:
A vajat a liszttel együtt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk és bedolgozzuk az aludttejet.Ízesítjük sóval, köménymaggal, szódabikarbónával és ismételten jól átdolgozzuk. Sima tésztát gyúrunk, amit lisztezett deszkán ujjnyi vastagon kinyújtunk, pogácsaszaggatóval kiszaggatunk. Sütőlemezre tesszük, tetejét megszórjuk köménymaggal és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kétsajtos pogácsa » Fokhagymás pogácsa » Káposztás pogácsa-finom » "Éjszakás" Túrópogácsa
» Boszorkány pogácsa » Túrós pogácsa gyors » Hagymás pogácsa » Leveles sós pogácsa
» Medvehagymás pogácsa II. » Hamis mézespogácsa » Húspogácsa boros lében » Sajtpogácsa
» Árpás pogácsa » Fűszeres pogácsa » Pogácsám a 80-as évekből » Ecetes pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.