Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Háromszéki pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg. liszt,
5 dkg. vaj,
1 + 1 mokkáskanál köménymag,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál só,
3 dl. aludttej

Elkészítés:
A vajat a liszttel együtt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk és bedolgozzuk az aludttejet.Ízesítjük sóval, köménymaggal, szódabikarbónával és ismételten jól átdolgozzuk. Sima tésztát gyúrunk, amit lisztezett deszkán ujjnyi vastagon kinyújtunk, pogácsaszaggatóval kiszaggatunk. Sütőlemezre tesszük, tetejét megszórjuk köménymaggal és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Köményes-túrós pogácsa » Szívpogácsa » Zöld burgonyapogácsa » Bence kedvence(pogácsa)
» Gyors tepertős pogácsa » Pogácsám a 80-as évekből » Sonkás pogácsa 2 » Mexikói-chilis pogácsa
» Libatepertős pogácsa » Burgonyás túrópogácsa » Miniszteri sajtos pogácsa » Káposztás pogácsa1
» Leveles zsíros pogácsa » Gyors tejfölös pogácsa » Sós, vajas pogácsa » Puha krumplispogácsa


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.