Tutireceptek.hu fejléc

Háromszéki pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg. liszt,
5 dkg. vaj,
1 + 1 mokkáskanál köménymag,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál só,
3 dl. aludttej

Elkészítés:
A vajat a liszttel együtt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk és bedolgozzuk az aludttejet.Ízesítjük sóval, köménymaggal, szódabikarbónával és ismételten jól átdolgozzuk. Sima tésztát gyúrunk, amit lisztezett deszkán ujjnyi vastagon kinyújtunk, pogácsaszaggatóval kiszaggatunk. Sütőlemezre tesszük, tetejét megszórjuk köménymaggal és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Edina sajtos pogácsája » Andi krumplis pogácsája » Húspogácsa » Leveles töpörtyűs pogácsa
» Túrópogácsa x » Túrós sajtos pogácsa » Réteges tepertős pogácsa » Töltött ropogós pogácsák
» Nagymamám cukros pogácsája » Marhahúsos fasírtpogácsa » Baconos pogácsa » Főzőtt pogácsa
» Sajtos pogácsa, kifli » Gyergyói tepertős pogácsa » Kedvenc túrós pogácsa » Bence kedvence(pogácsa)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.