Tutireceptek.hu fejléc

Parmezános burgonyapogácsa recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
40 dkg burgonya
4 tojássárgája
5 dkg vaj
0,5 dl tejszín
2 dkg parmezánizű sajt

a sütéshez bőven olaj

Elkészítés:
A meghámozott, apró kockákra vágott burgonyát megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, belekeverjük a tojássárgákat, a vajat, a tejszínt, a reszelt sajtot, megsózzuk és jól összedolgozzuk. (Ha nem eléggé áll össze, tehetünk bele egy kis lisztet.) Pogácsákat formálunk belőle, és forró olajban pirosra sütjük.

Tanácsok:
Szaftos husikhoz nagyon jó köret,de magában is finom.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: RLindi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parmezános spárga » Vajas Burgonyapogácsa » Zöld burgonyapogácsa » Parmezános csirkemell 1.
» Parmezános-diós spagetti » Parmezános saláta » Parmezános rántott surimi » Parmezános rudak
» Parmezános-oregános rudak » Burgonyapogácsa » Parmezános csirkemell » Parmezános sült sárgarépa
» Parmezános padlizsánkrém » Sütőtökpüré » Fokhagymás tört burgonya » Baconos gezemice


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.