Tutireceptek.hu fejléc

Porhanyós sajtos pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg rétesliszt, 2 dkg szalakáli, 25 dkg Rama margerin, szalakáli, 15 dkg Pannónia sajt, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj, 1 db tojássárgája, só

Elkészítés:
A lisztet, a sót és a szalakálit szárazon csomómentesre keverjük. A többi hozzávalóval gyorsan és alaposan összedolgozzuk és 20 percet pihentetjük. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, a pogácsákat kiszaggatjuk, egyenként körbesodorjuk és egy vajjal megkent sütőlapra tesszük. Ne rakjuk túl sűrűn, hogy maradjon helyük a növekedésre. Bekenjük tojássárgájával és reszelt Pannónia sajttal megszórjuk. Közepesen meleg sütőben kisütjük. Ha teljesen kihűlt, akkor a legfinomabb.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes, sajtos ham and eggs » Sajtos sonkás bugonya » Sajtos tojásos kifli » Sajtos pogi
» Sajtosrudacska » Sajtos táskák » Pogácsa élesztő nélküli » Finom hagymás pogácsa
» Karaván pogácsa » Kefíres pogácsa » Sajtos gluténmentesen » Bence pogacsa
» Rangooni sajtos rizs » Sajtos-tejszínes kotlett » Krumlipogácsa » Krémsajtos-sonkás burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.