Tutireceptek.hu fejléc

Havas fenyők recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 tojás
csipetnyi só
5 dkg puha vaj
22 dkg porcukor
1 evőkanál rum
8 dkg finomra darált mandula
1 mandulaízű sütőaroma.

Töltelék:

10 dkg földimogyoró
2 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és fóliába csomagolva hűvös helyen, legalább fél órán át, pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és kis fenyőformákat szórunk ki belőle. Mindegyiket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben közepes lánggal 5-6 perc alatt világossárgára sütjük.
A töltelékhez a földimogyorót finomra daráljuk, majd a mézzel és a kakaóval simára keverjük. 2-2 kihűlt fenyőkekszet a mogyorókrémmel összeragasztunk, porcukorral meghintjük. Kedvünk - és időnk - szerint cukormázzal is díszíthetjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszhavas tésztaházikó » Havas háztető (Kata-féle) » Adventi csokis fenyők » Havas háztető
» Havas Tátra » Havasi kókusz gyopár » Havas háztető 3 » Gesztenyés, havas háztető.
» Havas fenyőerdő » Havas kocka » HAVAS HEGYCSÚCS » Havas fenyők (Kata-féle)
» Havasi gyopár » Havas háztető 2 » Manó kávéscsészéje » Nagyi gesztenyés tekercse


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.