Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Havas fenyők (Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
22 dkg porcukor
csipetnyi só
1 evőkanál rum
32 dkg finomliszt
8 dkg finomra darált mandula
2 tojás
1 mandulaízű sütőaroma
5 dkg vaj

- a töltelékhez: 10 dkg földimogyoró, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva, hűvös helyen legalább fél órán át pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és kis fenyőformákat szúrunk ki belőle.
A fenyőket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 5-6 perc alatt világossárgára sütjük. A töltelékhez a földimogyorót finomra daráltjuk, majd a mézzel meg a kakaóval simára keverjük. A mogyorókrémmel 2-2 fenyőkekszet összeragasztunk. Kedvünk – és időn – szerint cukormázzal is díszíthetjük, vagy porcukorral meghinthetjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis kalács(Kata-féle) » Sült fagylalt (Kata-féle) » Húsvéti kalács (Kata-féle) » Felhőcske(Kata-féle)
» Csöröge fánk(Kata-féle) » Kenyérpuding(Kata-féle) » Morgós csúcs(Kata-féle) » Mézeskalács (Kata-féle)
» Banán sorbet(Kata-féle) » Havas kocka » Havas háztető 3 » Csigabiga(Kata-féle)
» Mézes krémes(Kata-féle) » Rumos félhold(Kata-féle) » Rózsafánk(Kata-féle) » Citromos kocka(Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.