Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Havas kocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Egy 20x40 cm-es tepsihez, ami körülbelül 25 kocka:
5 dkg mogyoró
20 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
2 dl tej
1 tojás
1 tojássárgája
15 dkg puha vaj vagy margarin
1 evőkanál sütőpor
fél citrom leve
28 dkg rétesliszt
+ a tepsi kikenéséhez zsír és liszt

A mázhoz:
1 tojásfehérje
15 dkg porcukor
fél citrom leve

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokosra. A mogyorót a sütőben vagy a mikrohullámú készülékben megpirítjuk, majd öt deka cukorral megdaráljuk. A kakaót a tejjel simára keverjük, kevergetve fél percig forraljuk, majd kihűtjük. A maradék 15 dkg cukrot a puha vajjal vagy margarinnal, az egész tojással, a tojássárgájával és a sütőporral habosra keverjük, a kakaót és a cukros mogyorót apránként beledolgozzuk. Citromlével ízesítjük, végül a liszttel kikeverjük. Alaposan kizsírozott, kilisztezett 20x40 cm-es tepsibe simítjuk, és a sütőbe tolva tűpróbáig sütjük. Mialatt a tészta sül, a porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével addig keverjük, amíg fényes, nehezen folyó nem lesz. A sütőből kivett tésztára simítjuk: mire a tészta kihűl, a tetején a máz ropogós lesz. Kockákra vágva tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pudingkocka » Őszibarackos kocka » Diós-kávékrémes kocka » Marcipán kocka
» Sárgarigó kocka » Gyümölcskocka (U1) » Karamellás, diós kocka » Pudingos csokoládés kockák
» Habos rebarbarás kocka » Inverz kókusz kocka » Bécsi kocka Edit módra » Őszibarack kocka
» Négerkocka » Zsuzsa mama túrókockája » Madártej-kocka » Hideg csokis kocka


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.