Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi karamellfagyi recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
14 dkg kristálycukor
2.5 dl habtejszín
6 dl tej
1 vaníliarúd
6 db tojássárgája

Elkészítés:
Lábosban karamelizáljunk 10 dkg cukrot aranyszínűre.Óvatosanöntsük hozzá a megmelegített tejszínt,és kis lángon forraljuk addig amíg a karamelizált cukor teljesen felolvad.
Egy másik lábosban forraljuk fel a tejet a vaníliarúd kikapart magjaival(A kikapart vaníliát is adjuk hozzá).Ezután adjuk a a tejszínes elegyhez a megmaradt cukorral simára kevert tojássárgájával együtt és kevergetve főzzük sűrűre.Végül hagyjuk kihűlni.
Szűrjük egy műanyag tálba,fedjük le egy darab folpakkal és rakjuk a fagyasztóba 8 órára.Közben óránként keverjük át.
Fagylaltoskanállal adagoljunk a fagyiból gombócokat kis tálkákba, és azonnal kínáljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kedvenc eperfagyim » Limonádé jégkrém » Banános szilvafagyi » 4 finom fagyi
» Epres fagyi, diétásan » Tejszínes citromfagylalt » Tejszínes fincsi barackfagyi » Epres túrófagylalt
» Fagyi többféle » Télifagyi » Rumos-diós csokifagyi » Joghurtos meggyesparfé
» Málnasörbet » A titkos édesség » Mákparfé » Joghurtos fagyikehely


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.