Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi karamellfagyi recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
14 dkg kristálycukor
2.5 dl habtejszín
6 dl tej
1 vaníliarúd
6 db tojássárgája

Elkészítés:
Lábosban karamelizáljunk 10 dkg cukrot aranyszínűre.Óvatosanöntsük hozzá a megmelegített tejszínt,és kis lángon forraljuk addig amíg a karamelizált cukor teljesen felolvad.
Egy másik lábosban forraljuk fel a tejet a vaníliarúd kikapart magjaival(A kikapart vaníliát is adjuk hozzá).Ezután adjuk a a tejszínes elegyhez a megmaradt cukorral simára kevert tojássárgájával együtt és kevergetve főzzük sűrűre.Végül hagyjuk kihűlni.
Szűrjük egy műanyag tálba,fedjük le egy darab folpakkal és rakjuk a fagyasztóba 8 órára.Közben óránként keverjük át.
Fagylaltoskanállal adagoljunk a fagyiból gombócokat kis tálkákba, és azonnal kínáljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumosdiós fagyi » Csoki gombóc » Dinnyés fagylaltdesszert » Sült fagylalt (Kata-féle)
» Gyümölcs fagylaltok » Epres vanilia fagyi » Citromfagylalt II. » Házi gyümölcsfagyi
» Kávégranita » Fagyi WW » Madártej jégkrém » Ibolyafagylalt
» Egyszeru Bounty fagyi » Eperfagylalt sok gyümölccsel » Mozart fagyi házilag » Gyümölcs fagylalt házilag


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.