Tutireceptek.hu fejléc

Házi karamellfagyi recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
14 dkg kristálycukor
2.5 dl habtejszín
6 dl tej
1 vaníliarúd
6 db tojássárgája

Elkészítés:
Lábosban karamelizáljunk 10 dkg cukrot aranyszínűre.Óvatosanöntsük hozzá a megmelegített tejszínt,és kis lángon forraljuk addig amíg a karamelizált cukor teljesen felolvad.
Egy másik lábosban forraljuk fel a tejet a vaníliarúd kikapart magjaival(A kikapart vaníliát is adjuk hozzá).Ezután adjuk a a tejszínes elegyhez a megmaradt cukorral simára kevert tojássárgájával együtt és kevergetve főzzük sűrűre.Végül hagyjuk kihűlni.
Szűrjük egy műanyag tálba,fedjük le egy darab folpakkal és rakjuk a fagyasztóba 8 órára.Közben óránként keverjük át.
Fagylaltoskanállal adagoljunk a fagyiból gombócokat kis tálkákba, és azonnal kínáljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnafagyi » Ananász sorbet » Az igazi jég kocka » Csoki gombóc
» Bohóc kehely » A titkos édesség » Csoki-koko shake » Epres túrófagyi
» Banánhajó II. » Gyümölcsös fagylaltkehely » Likőr fagylalt » Kávéparfé
» Mascarponés meggyfagylalt » Tégy ahogy a kedved engedi » Rumosdiós fagyi » Mézes parfé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.