Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi kürtőskalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg liszt
10 dkg Rama margarin
1db tojás
1 dkg só
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg élesztő vagy egy csomag porélesztő
0,5 l tej
1 citrom reszelt héja
fahéj, dió, cukor a forgatáshoz

Elkészítés:
Az élesztőt, pici cukorral langyos tejbe felfuttatjuk. A Rama margarint megolvasztjuk. A lisztet és a többi száraz hozzávalót összekeverjük.
Az élesztős tejet hozzá adva jól összedolgozzuk, dagasztjuk. 45 – 50 percig pihentetjük. Lisztezett deszkára borítjuk, már nem dolgozzuk újra át csak szétnyújtjuk ujjnyi vastagra. 5-cm széles csíkokra vágjuk.
Jól beolajozott hengerre tekerjük. Picit fedjék egymást és két vége alá legyen hajtva. A tészta külsejét is megolajozzuk és jól meghempergetjük cukorba. Aranybarnára sütjük.
Még melegen cukrozatlan dióba, vagy fahéjba forgatjuk. (De lehet kókuszreszelék is, vagy csoki)


A receptet beküldte: Orshy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kürtőskalács :) » Kürtőskalács sütőben » Kürtőskalács » Kürtöskalács házilag
» Kürtöskalács (dorongfánk) » Meggyes grízes » Almakompótos piskóta » Háromszínű csokitorta
» Túró rolád » Potyogtatós meggyes pite » Gyümölcsös grízes pite » Diós tekercsek
» Banánkrémes csók » Egyszerű kuglóf » Amerikai almás » Svéd ragacsos csokis süti


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.