Tutireceptek.hu fejléc

Házi sajt recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:


2 liter tej
1 tojássárgája
5 dkg vaj
1 kk. szódabikarbóna


Elkészítés:
A 2 liter tejbõl aludtejet készítünk, majd egyszerû hevítéssel túrót kell készíteni. A lecsepegtetett túrót visszatesszük a lábasba , hozzáadjuk a tojássárgáját, sót, 5 dkg vajat és az 1 kk. szódabikarbónát (ettõl lesz lyukacsos) Jól összekeverjük és visszatesszük a tûzre. Addig fõzzük, amíg sima állagú anyagot (sajtot) nem kapunk.
Ezt folpackkal bélelt formáva öntjük és már kész is a sajt.

Tanácsok:
Rakhatunk a masszába snidlinget, diót vagy pisztáciát ízlés szerint, de csak a hevítés végén, mielõtt formába tesszük!


A receptet beküldte: Camay


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csángógulyás » Sáfrányos csirke » Görög rizsétel » Csirkés csicseriborsó
» Zöldborsós rizses csirke » Lencse csőben sütve » Zöldséges lepény » Rakott karfiol diétásan
» 10 perces fánk » Olaszos rakott burgonya » Hagymás sült pióca » Drevi tepsis krumplija
» Gyümölcsös rizssaláta » Csirkemáj baconban » Mini lángos » Joghurtos csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.