Tutireceptek.hu fejléc

Házi sajt recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:


2 liter tej
1 tojássárgája
5 dkg vaj
1 kk. szódabikarbóna


Elkészítés:
A 2 liter tejbõl aludtejet készítünk, majd egyszerû hevítéssel túrót kell készíteni. A lecsepegtetett túrót visszatesszük a lábasba , hozzáadjuk a tojássárgáját, sót, 5 dkg vajat és az 1 kk. szódabikarbónát (ettõl lesz lyukacsos) Jól összekeverjük és visszatesszük a tûzre. Addig fõzzük, amíg sima állagú anyagot (sajtot) nem kapunk.
Ezt folpackkal bélelt formáva öntjük és már kész is a sajt.

Tanácsok:
Rakhatunk a masszába snidlinget, diót vagy pisztáciát ízlés szerint, de csak a hevítés végén, mielõtt formába tesszük!


A receptet beküldte: Camay


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mini lángos » Fini egytál » Zöldborsós rizses csirke » Tarhonyás-szalonnás lecsó
» Csirkemáj baconban » 10 perces fánk » Rakott kifli » Sonkatekercs tormakrémmel
» Kukoricás-gombás marharagu » Magyaros makaroni » Gombapaprikás » Virslis rizottó
» Grízes pogácsa » Csirkés csicseriborsó » Sült sajtgolyók » Rakott karfiol diétásan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.