Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi sajt recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:


2 liter tej
1 tojássárgája
5 dkg vaj
1 kk. szódabikarbóna


Elkészítés:
A 2 liter tejbõl aludtejet készítünk, majd egyszerû hevítéssel túrót kell készíteni. A lecsepegtetett túrót visszatesszük a lábasba , hozzáadjuk a tojássárgáját, sót, 5 dkg vajat és az 1 kk. szódabikarbónát (ettõl lesz lyukacsos) Jól összekeverjük és visszatesszük a tûzre. Addig fõzzük, amíg sima állagú anyagot (sajtot) nem kapunk.
Ezt folpackkal bélelt formáva öntjük és már kész is a sajt.

Tanácsok:
Rakhatunk a masszába snidlinget, diót vagy pisztáciát ízlés szerint, de csak a hevítés végén, mielõtt formába tesszük!


A receptet beküldte: Camay


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Magyaros lasagne » Zöldséges lepény » Csirkemáj baconban » Sonkás rántott palacsinta
» Banános pulykarizottó » Lencse csőben sütve » Mini lángos » Skót juhászlepény
» Gyümölcsös rizssaláta » Hagymás sült pióca » Olaszos rakott burgonya » Tejfölös gombapaprikás
» Sült, gombás rizottó » Tarhonyás-szalonnás lecsó » Görög rizsétel » Joghurtos csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.