Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hókifli ilyen módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
*20 dkg Rama
*40 dkg liszt
*10 dkg cukor
*1 dl tej
*1 mokkáskanál sütőpor

A töltelékhez:
*10 dkg gesztenyemassza
*5 dkg Rama
*5 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:
A Ramát olvasszuk fel, és dolgozzuk össze a cukorral, a tejjel, a liszttel és a lisztre szórt sütőporral. A tésztát gyúrjuk össze, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Hagyjuk 1/4 órát hűvös helyen pihenni. Időközben a gesztenyemasszát, a zsemlemorzsát és a Ramát keverjük össze. A tésztát lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtsuk ki. Vágjuk kis négyzetekre. A négyzet közepére tegyünk gesztenyemassza-halmocskát és kifliformára tekerjük össze. Ramával kikent sütőlapon, előmelegített sütőben süssük ki. A kiflik sütés után is fehérek maradnak, ezért a kifli alját megnézve győződhetünk meg arról, hogy a kifli megsült-e. Még melegen, bőséges vaníliás porcukorban forgassuk meg.

Villanysütő: 200 °C 4.fokozat
Gázsütő: 3.fokozat

Sütési idő: kb. 18 perc


A receptet beküldte: Ancsa-mancsa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsó Judit módra » Somlói Móni módra » Kelbimbó pármai módra » Körözött Kata módra
» Burgonyapüré(apósom módra) » Nap és éj ÉNÉNÉN módra » Szilvás krémes madár módra » Csirkeleves gourmand módra
» Burgonya Pékné módra » Juhtúrós Lepény Albi módra » Egyszerű diós hókifli » Csirke Dubary módra
» Rizses gomba bácskai módra » Máj brassói módra » Sajtburger Elvis módra » Mézes krémes Molyka-módra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.