Tutireceptek.hu fejléc

Húsleveshez töltelék - töltike recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 db csirkemáj
2 egész tojás
fél fej vöröshagyma
egy csokor petrezselyemzöld
3 db szárított hagyományos zsömle
1 kk só, 2 kk delikát,
2 evőkanál olíva olaj

Elkészítés:
Beáztatjuk a zsömléket vízbe, kb fél órára, ezután jól kinyomjuk belőlük a vizet és beletesszük egy közepes méretű tálba. Egy serpenyőben megpirítjuk kis lángon a kockára vágott hagymát az olíva olajon, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és az apró kockákra vágott csirkemájat; sózzuk és 1 kk delikátot rászórunk, 2-3 percig dinszteljük. Kis hűlés után, ráöntjük a kinyomkodott zsömlékre, ráütjük a tojásokat és a maradék 1 kk delikátot rászórjuk. Összekeverjük alaposan és kóstolás után még tehetünk bele egy csipet sót ha kívánja. 3 db nylon zacskóba szétadagoljuk és beletesszük a három zacskót a fővő húslevesünkre. A zöldségek megtartják a levesünk tetején.
Jó egy órát is főhet a levesben, félóra múlva kilehet szurkálni a zacskókat, hogy egy kis húsleves lé beszivárogjon a töltelékekhez; ettől mégfinomabb lesz. Ha megfőtt, kivesszük a zacskóból a töltelékeket és a húslevesünk mellé tálaljuk szeletelve.

Tanácsok:
Hidegen másnap is nagyon finom!
Külön rakjuk el a hűtőbe, nem a húslevesbe.
Édesanyámtól tanultam a töltikét elkészíteni.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húslevesben főtt töltelék » Töltelék, hús mellé » Töltelékes lucskos.. » Tofutöltelék
» Töltelékes hus » Diós palacsintatöltelék » Pupusas házi töltelékkel » Szardíniás pizzatöltelék
» Sült töltelék » Kávés palacsintatöltelék » Erdélyi töltike » Zöldséges-gombás töltelék
» Töltike » Burgonyás töltike » Isteni töltelék » Hideg meggyleves mentával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.