Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás, túrós lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
7dkg cukor
csipet só
1dl tejföl
1db tojás a tészta lekenésére
3dkg élesztő
45dkg finomliszt
1db tojás
25dkg rama margarin
Alma töltelék:
2kg alma
10dkg porcukor
kevés fahéj
Túró töltelék:
50dkg túró
5dkg mazsola
2db tojás
15dkg porcukor
1csomag vaniliás cukor
1dkg vanilia izű pudingpor

Elkészítés:
A margarint elkeverjük a liszttel.Azt élesztőt elkeverem a tejfölben,a tojássárgájával,cukorral,sóval majd a liszttel eldolgozott margarinhoz adjuk és meggyúrjuk a tésztát.Fél óra hűvös helyen pihentetjük.A tészta felét a tepsibe tesszük.Rákenjük a tölteléket.Rátesszük a tészta másik felét,megszurkáljuk és lekenjük tojással a tetejét.180 fokon kell kb:20-25 percig kell sütni.
Alma töltelék:Lereszeljük az almát majd kinyomkodjuk és megpároljuk.Párolás közben izesitjük a
cukorral és fahéjjal.
Túrós:A hozzávalókat összedolgozni,a végén kell a tojásfehérjét felverve belekeverni.

Tanácsok:
Én csak az almást készítettem el de nagyon finomra sikerült.


A receptet beküldte: woodybaby


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés lepény » Rakott túrós laska » Csokis-túrós rakott rétes » Almás káposztasaláta
» Koldus lepény » Rácsos almás » Almás csirkemell. » Zabpelyhes-almás süti
» Almás körtés kalácspuding » Almás pite Daka módra » Mesés almás-túrós » Karfiollepénykék
» Almás kosár » Almáslepény a'la Kátya » Almas batyu turotesztabol » Takart sárgabaracklepény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.