Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Huszárcsók recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 db tojás
10 dkg porcukor
1 zacskó sütőpor
20 dkg liszt
15 dkg vaj
1 db citrom

szeletelt mandula
baracklekvár

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat a porcukorral habosra keverjük. Beleszórjuk a sütőport, a lisztet és egy csipet sót. Hozzáadjuk a vajat, egy citrom reszelt héját, és kézzel alaposan összedolgozzuk. A tésztát hűtőben legalább fél órát pihentetjük.

A tojásfehérjéket kicsit felverjük, egy tepsit pedig kivajazunk. A tésztából golyókat formázunk, és beleforgatjuk először tojásfehérjébe, majd a szeletelt mandulába.

A tepsire helyezzük a golyókat, és a tetejükbe kis mélyedéseket csinálunk.

Előmelegített, 180°C fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Tálaláskor a mélyedésekbe baracklekvárt töltünk, és az elkészült süteményeket meghintjük porcukorral.


A receptet beküldte: brigotta96


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Huszárcsók 1946-ból » Huszárcsók/lekváros pötty » Kókuszos húsdarálós » Göngyölt linzer
» Répatorta másképpen » Meggyes-kakaós zabpuding » Kinyomós keksz » Almás krémes Emyke módjára
» Tejszínes szederkrém » Kókusszal töltött kifli » Klári-banános » Csokoládés epertorta
» Fini süti » Kávés-fahéjas túrótorta » Szegedi papucs » Epres tiramisu II.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.