Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ibolyafagylalt recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
nagy adag ibolyavirág
2 dl tej
vaníliaízű fagylaltpor /olyan, amit nem kell főzni/

Elkészítés:
Az ibolyákról leszedegetem az apró szirmokat, majd megmosom ezeket. Ezt követően egy magas falu edénybe beleöntök 2 dl hideg tejet, és beleszórom a megmosott szirmokat. Botmixer segítségével addig keverem, amíg a szirmokat nagyon apró darabokra összevagdossa. Így egy lila színű anyagot kapok. Ezután beleteszem a fagyiport, és tovább keverem a krémállag eléréséig. Kis tálkákba öntöm, és mehet a fagyasztóba.

Tanácsok:
Sokan nem tudják, hogy az ibolya virága ehető, pedig tényleg ehető. Én most készítettem ibolyafagyit először, és nagyon ízlett.


A receptet beküldte: Lady Blakeney


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes barackfagyi » Dinnyegranita » Kiwis reggeli turmix » Barackos erdeiszamóca-kehely
» Mentás- epres fagylalt » Keserűcsokis fagylalt » Banános szilvafagyi » Csokoládé fagylalt(reform)
» Csokoládés körte fagylalt » Házi málna fagyi » Csokoládés fagylat » Kajszifagylalt
» Bogyós-vaníliás túrófagylalt » Dinnyedesszert » Mézes parfé » Vaníliás tejszínfagylalt II.


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.