Tutireceptek.hu fejléc

Őszibarack sorbet recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
50 dkg őszibarack
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
3,5 dl víz
néhány csepp citromlé

Elkészítés:
Az őszibarackot megmossuk, héját lehúzzuk, magját eltávolítjuk. A gyümölcshúst feldaraboljuk, majd egy villa segítségével pépesítjük.
A vizet és a cukrot kislábosba öntjük, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ezután hűlni hagyjuk.
A barackpépet egy fedeles műanyagtálba tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, a vaníliás cukrot, és a langyosra hűlt cukros vízből annyit öntünk rá, amennyit kényelmesen simára tudunk keverni. (Ha az egészet egyszerre rátöltjük, akkor túl híg lesz a keveréshez, ezért én inkább két részletben öntöm hozzá a vizet.)
Végül hozzákeverjük a maradék vizet is, és az edényt lefedve a fagyasztóba tesszük.
5-6 órán keresztül fagyasztjuk. Ezalatt óránként vegyük elő, alaposan keverjük át, majd tegyük vissza a fagyasztóba. A keverés során ügyeljünk rá, hogy minél több levegőt juttassunk a sorbet-be, mert annál finomabb lesz a végeredmény.
Tálalás előtt fél órával vegyük ki a fagyasztóból, és rakjuk át a hűtőszekrénybe, így könnyebb dolgunk lesz az adagolásnál.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: andrea0223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lyoni őszibarack » Cékla-banán-őszibarack » Őszibarackos muffin » Cseresznyesorbet
» Eper sorbet » Mandulahabos őszibarack » Őszibarack bólé » Őszibarack pezsgő koktél
» Pezsgős őszibarackleves » Tejszines őszibarackleves » Rakott őszibarack » Őszibarackos túrótorta
» Őszibarackos szelet » Kakaós őszibaracktorta » Öszibarack töltve » Citromos sorbet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.