Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott almás-túrós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
# Hozzávalók:

1/2 kg tehéntúró
1 kg alma
2 dl tejföl
1 tojássárgája
5 dkg mazsola
porcukor
reszelt citromhéj

Elkészítés:


Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és szeletekre vágjuk. Citromos vízbe áztatjuk, hogy ne barnuljanak meg.
A túrót áttörjük és simára keverjük a tejföllel és a tojássárgájával. Hozzáadjuk a megmosott, lecsöpögtetett mazsolát. Porcukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Kivajazott tûzálló tál aljára egy sor túrókrémet teszünk. Befedjük almaszeletekkel, majd ismét egy sor túrókrém és megint alma következik. Addig rétegezzük így, míg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó réteg túró legyen.
Elõmelegített, forró sütõben megsütjük és forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: Reiki


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott burgonya » Rakott máj » Almás rakott kakaóskalács » Tojásos rakott karfiol
» Tavaszi rakott » Rakott csirke III. » Lecsós, gombás rakott hús » Zsír nélküli rakott hús
» Rakott túrós-fahéjas alma » Pulyka rakottas » Rakott burgonya másképp » Túrós rakott alma
» Gombás rakott tészta » Rakott mexikói tészta » Almas-túrós rizsfelfújt » Hortobágyi rakott tészta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.