Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Isteni csoki torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

4 tojás
30 dkg porcukor
12 ek hideg víz
10 dkg őrölt dió
20 dkg liszt
1 tk darált kávé
1 cs sütőpor
csipet só
kevés zsír és liszt a forma kikenéséhez

A krémhez:

15 dkg vaj
15 dkg porcukor
6 ek holland kakaópor
0,5 l tej (2,8%-os)
2 ek liszt
1 ek étkezési keményítő

A díszítéshez:

étcsokoládé vagy tortadara

Elkészítés:
Először elkészítjük a tésztát. A sütőt előmelegítjük 210°C-ra.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
Egy tálban összekeverjük a porcukrot a tojások sárgájával és a vízzel. Hozzáadjuk a diót, a sütőporos lisztet, a kávét, csipet sót, és alaposan összedolgozzuk. Végül belekeverjük a fehérjehabot.
Egy kerek, kapcsos tortaformát kikenünk zsírral, kiszórunk liszttel, és beleöntjük a tésztát. Kicsit megütögetjük, hogy a túl nagy buborékok távozzanak a tésztából, majd betesszük a forró sütőbe. 10 perc elteltével a hőmérsékletet átállítjuk 190°C-ra, és 40-45 perc alatt kisütjük a tésztát (a sütési idő változó lehet más-más sütőnél). Ha túl gyorsan pirulna a teteje, terítsünk rá alufóliát.
Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A főzött részhez kimérjük a tejet. Egy lábasba tesszük a lisztet, az étkezési keményítőt, majd kevés tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet, és folyamatos keverés mellett felfőzzük a krémet. Nagyjából olyan sűrűnek kell lennie, mint egy puding. Ha kellően besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről, és gyakori keverés mellett (hogy ne legyen csomós) kihűtjük.
A vajas krémhez egy tálba kockázzuk a vajat (ne legyen nagyon hideg, de túl lágy se, mert akkor nehezen fog megszilárdulni a krém), hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót, és alaposan kikeverjük.
A tésztát tűpróbával ellenőrizzük, ha megsült, kihűtjük.
Ha a krém főzött része kihűlt, összekeverjük a kakaós krémmel. Szép egyneműnek és csomómentesnek kell lennie. Félretesszük.
A tésztát háromfelé vágjuk, megtöltjük a krém kétharmadával, majd a maradékkal bevonjuk a tortát.
Az étcsokoládéból késsel forgácsot "faragunk", és ezzel (vagy csokidarával) díszítjük a tortát.
Legalább 12 órát hűtőben pihentetjük, majd szeleteljük.

sütési hőfok:
190°C


A receptet beküldte: ajren


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás torta » Citrusos túrótorta » Katicabogaras torta » Fincsi csokis-mézes
» Csokidarabkás bociszelet » Citromos dinnye torta » Capuccino torta Évától » Csoki torta egyszerűen
» Marcipános almatorta » Epres-túrós torta » Csokis-diós pite » Csoki krem avocadoval
» Csirkehúsos torta » Mascarponetorta szederrel » Tejföltorta egyszerű » Csokikrém


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.