Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyás almaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 db alma
20 dkg áfonya
3 db fahéj
1 csipet szegfűszeg
2 db vanília
3 ek átszitált liszt
1 dl tejszín
2 dl fehérbor
2 tasak vaníliás cukor
10 dkg cukor

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és kockára vágjuk.
Hideg vízben felrakjuk főni, a cukorral és a fűszerekkel.
Ha az alma megpuhult, beleszórjuk az áfonyát és behabarjuk. Kevés fehérbort adunk hozzá és a maradék tejszínt is belekeverjük.
Hidegen tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Birsalmaleves » Almaleves habgaluskával » Aszalt áfonyás muffin » Vörösáfonyás péksütemény
» Fincsi Almaleves » Fűszeres almaleves » Áfonyás csirkemell » Áfonyás gombócok
» Gesztenyés-áfonyás pite » Áfonyás zabpehelysüti » Áfonyás zableves » Mogyorós-áfonyás muffin
» Mazsolás almaleves » Tejfölös almaleves » Tejszínes almaleves » Vörösáfonyás keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.