Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Joghurtos sajtos lepény recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.


1 bögre joghurt,
150 g sajt,
2 bögre liszt,
1/2 teáskanál cukor,
1/2 teáskanál só,
1/2 teáskanál szódabikarbóna.

Elkészítés:
Langyosítsuk meg a joghurtot, majd öntsük bele egy tálba adjuk hozzá a cukrot, a sót és a szódabikarbónát, keverjük össze, majd hagyjuk állni 5 percet. Az 5 perc elteltével keverjük hozzá a reszelt sajtot és a lisztet, dolgozzuk össze a tésztát. Osszuk el 5 egyenlő részre, majd nyújtsuk ki mindegyik darabot lepény formájúra. Tegyünk egy serpenyőbe egy kevés olajat, melegítsük meg és közepes lángon süssük meg a lepények mindkét oldalát. A serpenyőt fedjük le, egy fedővel néhány másodpercre, hogy a lepények átsüljenek. Melegen fogyasztjuk. Jó étvágyat!

Tanácsok:
Megjegyzés: a lepény tésztájába ízlés szerint tehetünk sonkát, zöld fűszert, kolbászt vagy amit szeretnénk.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-burgonyás pogácsa » Szedres lepény (20 db) » Krémsajtos eperparfé » Túrós-sajtos pogi
» Sajtos-fokhagymás csirke » Sajtos ponty tepsiben » Burgonyás cukkínis lepény » Sajtos tepsis krumpli
» Burgonyás-sajtos rúd » Sajtos, piskótaszendvics » Sajtos-sonkás hústekercs » Joghurtos csészés sütemény
» Krémsajtos sütemény » Sajtos kiflik 2. » Túrós lepény eperöntettel » Joghurtos baracktorta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.