Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kacsamell saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kicsontozott, bőrös kacsamell (40 dkg)
1 kávéskanál őrölt gyömbér
2 evőkanál olaj
1 evőkanál margarin
25 dkg ribizli
1 kis sárgadinnye (25-30 dkg)
15-20 vegyes tépősaláta-levélke
1 kis csokor petrezselyem

Az öntethez:
4 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál almaecet
6 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A két fél kacsamellet leöblítjük, szárazra törölgetjük, bőrüket késheggyel bekockázzuk, bőr nélküli felüket bedörzsöljük sóval, (frissen) őrölt borssal és gyömbérrel.
Az olajat és a margarint felforrósítjuk, bőrös felükkel lefelé beletesszük a melleket, hirtelen megkapatjuk, majd mérsékeljük a tüzet, és fedő nélkül 8 percig sütjük. Megfordítjuk, további 4 percig sütjük, aztán kiemeljük őket a zsiradékból, és tányérra téve hagyjuk kihűlni. Közben a ribizlit szűrőtálba tesszük, leöblítjük, konyharuhával felitatjuk róla a vizet, villával lefejtjük a szárakról a szemeket. A dinnyét megmossuk, félbevágjuk, magjait eltávolítjuk, húsából karalábévájóval golyócskákat formálunk (vagy apró kockákra vágjuk). A dinnyehéjban maradt gyümölcshúst kivájjuk, összeturmixoljuk.
A tépősalátát és a petrezselymet megmossuk, kicentrifugázzuk, a salátát falatnyi darabkákra tépkedjük. A petrezselyemlevélkéket lecsipkedjük a szárukról, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit a salátákhoz adjuk.
A kacsamellekről lefejtjük a bőrt, hajszálvékonyan felszeleteljük, majd a dinnyével és a ribizlivel együtt lazán a salátához keverjük, nem túl mély tálra halmozzuk.
Az öntethez összekeverjük a balzsam- és almaecetet a dinnyepéppel, ízlés szerint sóval és (frissen) őrölt borssal, majd apránként beledolgozzuk az olajat, és a látvány kedvéért csak tálaláskor, az asztalnál adjuk-keverjük a salátához.Fogyasztásig hidegen tartjuk.

Tanácsok:
Önálló fogásként, kivételes alkalmakra, elegáns előételként is kínálhatjuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májusi saláta » Tésztasaláta ínyenceknek » Almasaláta hagymával » Nyers céklasaláta
» Tejszínes zöldbabsaláta » Egyszerű brokkolisaláta » Meleg spárgasaláta » Nyári vegyes saláta
» Szárnyassaláta » Almás káposztasaláta » Virslis kukoricasaláta. » Gyors kukorica saláta
» Kaktuszsaláta » Locsolósaláta » Fokhagymás répasaláta » Diétás gyümölcssaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.