Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fonott kalács(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta

50 dkg liszt
8 dkg vaj vagy sütőmargarin
3 ek cukor

2,5 dl tej
3 dkg élesztő
1 tojás
Krém

8 dkg vaj vagy sütőmargarin
3 ek cukor
1 ek kakaó, de lehet több is
2 ek kókusz
kevés tej (ha szükséges)
A kenéshez

2 ek cukor
1 tojássárgája

Elkészítés:
A tészta összetevőiből könnyű kelt tésztát gyúrunk, majd félre tesszük keleszteni. Míg kel, összeállítjuk a krémet: a vajat vagy sütőmargarint felhabosítjuk a porcukorral, beletesszük a kakaót, a kókuszt, és ha nagyon sűrű lenne, akkor picike tejet. Amikor a tészta megkelt, két részre osztjuk. Előbb az egyiket jó vékonyra kinyújtjuk, amennyire csak tudjuk, és megkenjük a krém felével, majd szorosan feltekerjük. A tésztát hosszában úgy vágjuk ketté, hogy a tetejéből 1,5 cm-t egyben hagyunk, a tészta két felét pedig összefonjuk. Mindkettőt tepsibe rakjuk és lekenjük egy tojássárgával, és megszórjuk egy kevés kristálycukorral. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt ropogós aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas fonott kalács » Mini fonott kalácsok » Különleges fonott kalács » Fonott pulyka
» Fonott kalács » Kakaós fonott » Túrós fonott süti » Sonkás fonott kalács
» Kakaós fonottkalács » Fonott kalács (Update 1) » Fonott, töltött kalács » Csokis-diós fonott kalács
» Krémes-szilvás kocka » Boszorkány ujj » Túrótorta sütés nélkük » Sütés nélküli túró golyó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.